!DOCTYPE html>

'A Room with a View'.

When building on smaller inner city blocks of land, creating maximum internal space and allowing light and openness to outside spaces can be a challenge. Here the use of light  wells on the side of the property, allowed light to used to its maximum.  But these light wells were turned into a decorative feature, by creating what looks like a Mediterranean Inspired wall 'niche'. Textured finishes, wall tiles, a water feature and garden urns, finishes the space, and helps disguise what the real function of this so called 'niche' is, that is, to let the outdoor light in.    

The room has wonderful views over the landscaped back courtyard, and in summer the internal area blends perfectly with the outside spaces, ideal for entertaining.

A simple neutral colour pallet was chosen for the interiors. Honed limestone floors, neutral walls and crisp white for architraves, skirtings and doors. Textiles for the upholstery used, were, textured creams in varying shades. Automated Roman Blinds in a caramel and taupe stripe, stack neatly away, or create total privacy when needed.  Rugs were to harmonise with the floor rather than make a statement, and were finished in a contemporary design, woven from wool and silk. French furniture in walnut and cherry wood were either part of the clients existing furniture, or specially chosen for the space.

The finished result, is a restful interior filled with light and space, that is an idea Family Room, or perfect for entertaining all year round.